Varför välja tryck på vit aluminiumplåt?

En modern storsäljare

Tryck på vit aluminiumplåt – 3 mm är en av våra absoluta storsäljare, och vi förstår entusiasmen!

Den halvmatta ytan och minimalistiska avrundningen gör den till ett modernt men tidlöst val som passar in i alla hem.

På vit aluminiumplåt får du en knivskarp, halvmatt look, där de vita områdena i bilden framstår som något glansigare än de färgade.

Refleksfrit print med klare farver

Skarp kvalitet, sublim beständighet

Vid tryck på vit aluminiumplåt trycker vi ditt foto direkt på en 3 mm formstabil aluminiumbondplåt, vilket ger ett icke-reflekterande tryck utan reflexer från ljuskällor.

Färgerna är klara och nyanserade tack vare UV-trycktekniken. UV-trycket är dessutom vattentätt och motståndskraftigt mot solljus, varför bilden även passar att hänga utomhus eller i fuktiga miljöer som i badrum.

Den svarta kanten på aluminiumplattan ger din bild en minimalistisk och elegant avrundning.

Din bild levereras redo att hängas upp

Säker och enkel montering

När du beställer tryck på vit aluminiumplåt behöver du inte oroa dig för monteringen. Din bild levereras med dolda fästen som säkerställer en stabil och enkel upphängning.

Fästena ger även din bild en svävande effekt med ett avstånd på 10 mm från väggen. Avståndet skapar en naturlig skugga, som elegant ramar in aluminiumtrycket.

Få ditt aluminiumtryck inramat

Handgjorda ramar i marknadens bästa kvalitet

För en klassisk finish kan du välja att få din bild inramad i någon av våra kvalitetshandgjorda ramar som tillverkas med äkta trälister i vår egen ramverkstad.

Vid tryck på vit aluminiumplåt ramar vi in din bild i en ram utan glas, så att du behåller det halvmatta uttrycket och det icke-reflekterande trycket.

Se vårt urval av ramar

Låt dig inspireras av inredning med aluminiumtryck

Låt dig inspireras av inredning med aluminiumtryck

Hur stort kan mitt foto på aluminiumplåt bli?

Förberedelse av filer

Pixlar
Max. 60 cm per 1 000 pixlar. En iPhone 7 har till exempel en kamera med 12 MP motsvarande ca 4 000x3 000 pixlar. Max. för detta är därför 240x180 cm.

Filformat
Det bästa är jpg. Även tiff och pdf är bra format.

Upplösning på aluminiumtryck
150 dpi rekommenderas. Vill du ha stora bilder kan du nöja dig med en lägre upplösning.

10 % rabatt

på utvalda storlekar

30 x 20 cm: 456- 507,- 100 x 70 cm: 1.463,- 1.626,-
45 x 45 cm: 709,- 788,- 140 x 100 cm: 2.431,- 2.701,-
70 x 50 cm: 947,- 1.052,- 145 x 145 cm: 3.358,- 3.731,-
70 x 70 cm: 1.153,- 1.281,- 200 x 100 cm 3.261,- 3.623,-
90 x 60 cm: 1.233,- 1.370,- 305 x 150 cm: 6.598,- 7.331,-
Fler priser

Snabb produktion,

säker leverans

Vi tar hand om miljön

Läs mer om våra insatser

10% Rabat

på udvalgte størrelser

Är du företagskund?

Kontakta oss för ett samarbete

Följ oss

Få svar på dina frågor om tryck på vit aluminiumplåt

Vad är så speciellt med bilder tryckta på Vit aluminiumplåt – 3 mm?

Det är inte utan anledning som foton på vit aluminiumplåt är en av våra mest populära produkter. Den halvmatta ytan säkerställer ett icke-reflekterande tryck utan bländning från ljuskällor och den 3 mm tunna aluminiumplåten ger bilden en rå men elegant look som passar de flesta foton och passar in i alla typer av hem.

Tryck på vit aluminiumplåt är därför ett säkert val för din bild, men samtidigt långt ifrån tråkig! Foto på plåt sticker ut från de mer traditionella canvastavlorna eller affischerna i glas och ram med sin matta look, släta yta och den minimalistiska avrundningen utan inramning. 

Samtidigt har du också möjligheten att ge din bild på vit aluminiumplåt en mer klassisk finish genom att rama in den i någon av våra handgjorda kvalitetsramar.

Vill du ha ett tryck på vit aluminiumplåt med ram? Ladda upp ditt foto här


Vilka storlekar och format kan foton på vit aluminiumplåt produceras i?

Oavsett om du vill ha miniatyrformat eller en stor panoramabild så är det möjligt med tryck på vit aluminiumplåt. Även i stora format säkerställer aluminiumdibondplåten en formstabil väggbild och även i små bildformat kommer du att uppnå ett skarpt resultat tack vare UV-trycktekniken. Du kan därför fritt skräddarsy storleken på din bild från 15x15 cm och upp till 300x200 cm. 

Du kan även välja att beställa en av våra kampanjstorlekar där du får 10 % rabatt.

Få den fullständiga översikten över priser och format


Vad är produktions- och leveranstiden för tryck på vit aluminiumplåt?

Du kan alltid se aktuell produktions- och leveranstid för ditt aluminiumtryck när du lägger till önskad produkt i varukorgen.


Hur hänger jag upp mitt aluminiumtryck på väggen?

Ditt foto på en vit aluminiumplåt levereras med dolda fästen, som enkelt kan monteras på väggen och som säkerställer en stabil upphängning. Fästena ger även ditt fototryck en svävande effekt, där bilden hänger med ett avstånd på 10 mm från väggen. Avståndet skapar en skugga som fungerar som en snygg och naturlig inramning av din bild.

Kan min bild på vit aluminiumplåt hänga utomhus och i badrummet?

När vi levererar bilder till utomhusutställningar är tryck på Vit aluminiumplåt – 3 mm det föredragna valet av fotografer och konstnärer. Inte nog med att du får ett skarpt resultat med tydliga färger och många nyanser, utan aluminiumdibondplåtens släta yta har även en unik förmåga att ta emot UV-trycket. Hållbarheten är därför på topp och trycket är både vattentätt och bleknar inte i solljus.

Kort sagt, bilder tryckta på vit aluminiumplåt tål både väder och vind och fototrycket är därför extremt lämpligt att hänga upp utomhus eller i fuktiga miljöer som i badrummet. 


Vilka typer av foton och motiv är lämpliga att trycka på vit aluminiumplåt?

Det moderna men tidlösa uttrycket gör tryck på vit aluminiumplåt till ett utmärkt val för nästan alla sorters bilder. Oavsett om det är ett familjefoto på dina små busfrön, ditt favoritresmål eller ett abstrakt motiv som du vill föreviga på vit aluminiumplåt så kommer du inte att bli besviken över resultatet.

Det minimalistiska uttrycket ger utrymme för ditt foto att dra till sig uppmärksamhet, men tryckmaterialet stödjer bildens kvaliteter på ett elegant sätt. UV-trycket ser till att färgerna och detaljerna på fotot framträder tydligt och aluminiumdibondplåtens halvmatta yta ger en lätt silkeslen glans på fotots ljusa partier. 

Vilka alternativ finns det för tryck på vit aluminiumplåt?

Vi erbjuder flera typer av metalltryck, som ger din bild ett modernt utseende.

Vill du till exempel ha en helt enhetlig matt look, kommer Matt aluminiumplåt – 1 mm eller Aluminiumplåt Giclée matt säkert att fånga ditt intresse. Du kan också få en rå och läcker look på borstad aluminiumplåt – 3 mm, som särskilt utmärker sig genom sin metalliska glans.

Om du älskar den råa och minimalistiska finishen som sandwichplattan i aluminium ger, men du också vill ha en glasmonterad bild, då Akryl Dibond – 6 mm rätt val. Här trycker vi din bild på ett läckert Hahnemühle-papper, sätter fast den på insidan av ett spegelblankt 3 mm akrylglas och monterar den mot en 3 mm aluminiumdibondplåt. 

Har du frågor?

Kontakta oss på post@Illux.se

Vill du ha mer inspiration?

Utforska vårt Instagram

10 % rabatt
på utvalda storlekar
30 x 20 cm: 456,- 507,-
45 x 45 cm: 709,- 788,-
70 x 50 cm: 947,- 1.052,-
70 x 70 cm: 1.153,- 1.281,-
90 x 60 cm: 1.233,- 1.370,-
Fler priser