Skapa den rätta miljön med företagsutsmyckning

Dina kunder får ett första intryck av ditt företag redan vid den första anblicken. Gör dekorationer både inomhus och utomhus till en del av kundupplevelsen med Illux som samarbetspartner. Vi har specialiserat oss på att designa och producera väggdekorationer för både stora och små företag.

Vårt mål är att skapa en helhet där dekoration och kommunikation tillsammans gör rummet vackert och unikt, samtidigt som de sänder rätt signaler till kunder och anställda. Detta gör vi genom skräddarsydda lösningar där vi i samarbete med vårt nätverk av designer kan hjälpa till med alla aspekter av processen – från idé till design, produktion och montering.

På den här sidan kan du se ett urval av våra cases inom följande områden: kontorsdekorationer, kommuner, butik/fasad, skolor och vård och omsorg.

Vill du att vi ska hjälpa dig med utsmyckningar till ditt företag eller din organisation? Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig.

Kan vi hjälpa dig?

Låt oss komma med ett förslag på vad vi kan göra för dig. Fyll i formuläret och få en offert.

Utsmyckningar för kontor

Genau & More

Med hjälp av folier och tapettryck kan ingenjörs- och konsultföretaget Genau & More nu ge sina kunder en ännu bättre inblick i deras värld – bokstavligt talat. Genau & More är ett företag som siktar mot stjärnorna, vilket avspeglas i vägglösningarna som har hela universum i centrum.

KONSTANT

Elnätsföretaget KONSTANT har fått vackrare väggar och en bättre arbetsmiljö med ett nät av ljuddämpande tavlor.

Motiven, som ligger i linje med företagets visuella identitet, är tryckta på våra akustikplattor med klass A-ljudabsorption – det vill säga marknadens bästa.

NetIP

För netIP:s filialer i Jylland har vi producerat tapeter, akustiktavlor, folieskärmar och whiteboards som alla stöder IT-företagets visuella identitet och strategiska kommunikation.

PanzerGlass

I PanzerGlass lokaler i Hinnerup talar väggarna nu sitt eget tydliga språk. Skarpa formuleringar beskriver organisationens kraftfulla och passionerade varumärke och en funktionell tidslinje kartlägger organisationens historia. Tidslinjen kan enkelt ändras eller förlängas genom att flytta runt och lägga till fler aluminiumskyltar.

NRGi Administration

Tilll NRGi har vi producerat frostad folie för deras kontor och mötesrum och för deras showroom har vi producerat en modulär serie med affischer som förklarar energiföretagets innovativa visioner.

Den modulära serien är dynamisk eftersom den kan byggas på olika sätt och nya element kan läggas till medan andra byts ut.

Djursland Bank, Grenaa, Danmark

Vi har hjälpt Djursland Bank i Grenaa med frostad folie till deras glaspartier i linje med byggnadens arkitektur.

Den sandblästrade folien ger en fantastisk visuell effekt för inredningen och belysningen, men den kan också fungera som en avskärmning i områden där man vill arbeta ostört.

DIS

Ingenjörsföretaget DIS har stora öppna lokaler, men de sterila vita väggarna behövde en mer personlig prägel. Vi har därför producerat olika tapeter, fönster- och väggfolier samt bilder som tryckts på aluminiumplattor, som alla avspeglar företagets visioner och värderingar.

Talentsoft

På Talentsofts danska filial har vi hjälpt till att föra in naturen inomhus med tapeter och väggfolier i lugna, klara färger som stöder företagets identitet som ett modernt, fräscht och nordiskt varumärke.

Vi har också skurit ut Talentsofts logotyp i PVC.

.

Revisorhuset

Inspirerande tapeter och bilder tryckta på vit aluminium pryder nu väggarna på Revisorhuset och bidrar till att skapa en inspirerande arbetsmiljö. Företagets värderingar och visioner är inkapslade i ett visuellt språk som inte bara ger liv åt inredningen utan också ger anledning till eftertanke.

Kommuner

Aarhus Rådhus

Den ser ut som en bokhylla, men det stora motivet på väggen i Aarhus Rådhus har flera funktioner. Motivet reducerar också effektivt buller och ljud i rummet tack vare det ljudabsorberande materialet som döljs under trycket. Bokhyllan är tryckt med UV-tryck på en tygbanner som enkelt kan bytas ut i smartframen eller tvättas vid behov.

Ungekontakten

De tunga gula tegelväggarna brukade dominera ungdomscentret i Svendborgs kommun, men nu bryts den kommunala 70-talslooken av naturens element. Med väggfolie, väggmotiv och skyltar inspirerade av nordisk mytologi har de fått en inbjudande atmosfär som välkomnar de unga.

Rådmandssekretariatet for TEKNIK OG MILJØ

Det är inte längre någon utmaning att hålla mötena på en rimlig ljudnivå på Rådmandssekretariatet for TEKNIK OG MILJØ på Aarhus Rådhus. Vi har nämligen dekorerat väggarna med akustiktavlor som effektivt minskar buller och efterklang – och som samtidigt fungerar som väggdekoration med några av stadens fina sevärdheter. 

 

Butik/fasad

Slikhaar

För Slikhaars lokaler har vi skurit ut fönsterfilmer i linje med företagets visuella identitet. Här blev det inget mindre än guldfolie som ser till att fasaderna lever upp till det härliga hårmärke som männen bakom Slikhaar har skapat. 

Skolor

AUB, Universitetsbibliotek

I biblioteket vid Aalborgs universitet sitter studenterna tysta och försjunkna i sina böcker, men väggarna talar sitt tydliga språk. De stora väggytorna har dekorerats med inspirerande tapeter med visheter från några av historiens stora personligheter och lärda. 

AAU, Sundhedsteknologi

På hälsoteknikutbildningarna vid Aalborgs universitet har man skapat en inspirerande inlärningsmiljö med specialdesignade tapeter som stöder lokalernas inredning men även den omgivande naturen och programmens kärnvärden.

Næstved Gymnasium og HF

I samband med Næstved Gymnasium og HF:s 50-årsjubileum hjälpte vi till att ta fram en Wall of Fame med skolans tidigare elever tryckta på 10 mm vit PVC. Vi har även levererat tapeter och akustiktavlor till personalrummet. 

Katrinebjergskolen, Aarhus N

De rymliga lokalerna på Katrinebjergskolen i Aarhus N har fått en både visuell och akustisk förstärkning med våra akustikdämpande tavlor. Motiven trycks på 40 mm djupa akustikplattor med ljudabsorption av klass A – det vill säga de bästa på marknaden!

CBS - Porcelænshaven

Det kan kännas trångt när det är lågt i tak, men med visuella element kan du faktiskt skapa en känsla av mer rymd mellan golv och tak. Detta har gjorts i lokalerna på CBS – Porcelænshaven, där tapeter med nordiska träd pryder väggarna och nästan lyfter taket.

 

Hälsa och sjukvård

Styrelsen for Patientsikkerhed

Den danska myndigheten för patientsäkerhet, Styrelsen for Patientsikkerhed, har fått sina långa korridorer dekorerade med ett 31 meter långt tapettryck som ger liv åt rummet. Tapeten är tryckt med ett UV-tryck som är både vattenfast och resistent mot solljus, så tapeten kan därför enkelt vid behov torkas av med en fuktig trasa och håller sig fin i många år.

Rehabiliteringshøjskolen, Lindenborgvej

På Rehabiliteringshøjskolen på Lindenborgvej i danska Risskov har man fått vackrare väggar och bättre akustik i rummet tack vare de fina och funktionella akustiktavlorna från Illux. Motiven trycks på ett ljudabsorberande material som effektivt minskar buller och efterklang och ramas in med våra handgjorda kvalitetsramar. 

Plejehjemmet Vestervang

På vårdhemmet Vestervang i danska Aarhus har samlingsrummet dekorerats med en stor bild av en bokhylla tryckt på 9 mm björkfaner. Att trycka på trä är nämligen ett utmärkt sätt att föra in naturen i inredningen, och här kompletterar motivet verkligen de varma färgerna och det naturliga träet som redan dominerar rummet.

Följ oss