Viktigt angående ångerrätten

Var uppmärksam på att dina 14 dagars ångerrätt även gäller för kundanpassade produkter.

Illux har valt att på trots av vad lagen säger angående kundanpassade produkter, ge våra kunder den servicen att de har 14 dagars ångerrätt även på specialbeställningar.

Beställning

Alla priser visas i SEK och är inklusive moms.
 
Betalning

Du har följande möjligheter för betalning:

1. Klarna Faktura: 14 dagars kredit.

2. Betalningskort (debit- och kreditkort): Vi mottager följande kort: VISA/Dankort, Visa-electron, Mastercard, VISA och JBC.


Säkerhet

Betalas det med betalningskort är du alltid säkrad mot missbruk. Du har ingen självrisk om ditt kort missbrukas i en internet-butik, som använder SSL (Secure Socket Layer) i sitt betalningssystem. Därmed är du bättre säkrad än i den fysiska världen där du har en självrisk på x antal kronor om ditt kort missbrukas med hjälp av pin-koden. Data du skickar i förbindelse med köp betalt med betalningskort, är krypterade (SSL) och det är således bara PBS som kan läsa dem. Varken Illux.se eller andra har möjlighet för att läsa upplysningarna.

Vid standardvaror, som väggdekorationer dras beloppet när varorna skickas från Illux.se

Vid kundanpassade produkter, som "Ditt foto", "Kollage", "Popkonst", "Tapet" och "Illux Konst", dras beloppet när produktionen eller designen påbörjas.

Skicka aldrig pengar till Illux.se per brev. Vi kan inte ta på oss ansvaret för ev. borttappade kontanter, checkar, frimärken eller annat som skickats till Illux.se per brev.

 

Behandling av personuppgifter

När du handlar hos oss registrerar vi dina personuppgifter i vårt system.

Vi tar naturligtvis väl hand om dina uppgifter och behandlar dem i enlighet med lagen om skydd av personuppgifter/Dataskyddsförordningen. Om du vill veta mer om vår behandling av dina personuppgifter har vi beskrivit vår integritetspolicy här på denna webbplats.Leverans

Den normala leveranstiden för produkter i följande produktkategorier: Illux Konst, Ditt Foto och Tapet är ca. 6 arbetsdagar. För produktgrupperna Popkonst och Kollage beror leveranstiden på hur snabbt designen godkänns av dig. Den normala leveranstiden för  Popkonst och Kollage är ca. 11 arbetsdagar. För självhäftande väggdekorationer är leveranstiden 2 till 4 arbetsdagar. Vill du ha ett exakt datum kan Illux.se kontaktas telefoniskt på +45 70 25 08 12 eller på mail post@illux.se.

Vid bilder som är mindre än 110 x 170 cm sker försändningen med posten . Vid bilder större än 110 x 170 cm ska leverans avtalas med med Illux.se

Förseningar

Inträffar förseningar är beställaren bara berättigad att bryta avtalet om man vid ordertillfället har preciserat betydelsen av att leveransen ska ske på en exakt tidpunkt och att man har fått ett godkännande om det från Illux.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp. Vid beställning av väggdekorationer gäller den danska konsumentlagen §18 vilket ger dig 14 dagars full returrätt.

Produktgrupperna Illux.se, Tapet, Ditt Foto, Kollage, Popkonst som alla blir specialframställda är der lagmässigt bara ångerrätt tills produktionen påbörjas. Illux har ändå valt att ge 14 dagars returrätt på dessa varor. Om du använder dig av returrätten, får du refunderat beloppet svarande till själva produktionen, härunder tryck och inramning men det är ingen returrätt på själva designutarbetandet.

Ångerrätten kan inte användas om det uteslutande görs för att skada Illux.se.

Retur

Returvaror ska ha en kopia av originalfakturan bifogat samt upplysningar om du vill byta varan eller om du vill ha pengarna retur. Om du vill ha pengarna retur ska vi även använda registrerings- og kontonummer  (INTE kortnummer) på det kontot, som pengarna ska överföras till.

Returvaror hanteras i den ordning vi mottager dem. Har du inte hört från oss inom 5 arbetsdagar efter inskickandet av returvaran, ber vi dig om att kontakta oss.

Vid retur av varor betalar du själv för försändningen båda vägarna.

Returvaror ska packas in ordentligt. Skadade returvaror som mottages av Illux, bytes eller refunderas inte, om skadan har skett på grund av felaktig eller bristfällig inpackning vid retur.

OBS: Returvaror skickade per efterkrav mottages inte.

Reklamation

I enlighet med köplagen ges det reklamationsrätt i 24 månader på alla varor. Reklamationsrätten betyder att du som kund kan klaga över fel och brister med produkten som har uppstått i upp till 24 månader efter köpet. Det är dock en förutsättning att dessa brister inte har uppstått som en följd av felaktigt användande av produkten eller av annat skadevållande beteende som har medfört bristen. Du ska reklamera inom rimlig tid efter att du har konstaterat felet.

Du kan som konsument kräva omleverans av varan om reklamationen är berättigad och om leveransen inte medför orimliga kostnader för Illux, eller på annat sätt är omöjlig.

Inlämnande av eget motiv

Om du vill få ett eget inlämnat motiv producerat är det ditt eget ansvar att ha det nödvändiga tillståndet till reproduktion av det levererade materialet. Illux.se har inget ansvar för bristande hemul till reproduktion, mångfaldigande eller utgivelser av skrift, teckningar, mönster, illustrationer, texter, varumärken, andra affärskännetecken och övrig varu-utrustning härunder formgivning eller annat som kan vara underkastade tredje partens rättigheter. Pådrar Illux sig ansvar inför tredje part i anledning av din bristande hemul till att utnyttja tredje partens rättigheter, håller du Illux skadeslös för ett sådant ansvar.

Illux.se förbehåller sig rätten till att inte tillverka dina motiv om Illux.se är i tvivel om det strider mot lagstiftning eller kan verka stötande för någon.

Illux.se förbehåller sig rätten att inte tillverka dina egna motiv om de av Illux.se värderas till att vara i för dålig kvalitet.

Inlämnat material kommer inte bli sett av andra än medarbetare hos Illux.se och ev. underleverantör till Illux.se, utan ditt samtycke.

Upphovsrätt

Innehållet på denna hemsida är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Illux ApS eller företagets anlitade fotografer, designer och konstnärer.

Hela eller delar av bilder på hemsidan får inte användas utan att Illux.se har givit sitt godkännande.

Bilder levererade av Illux.se får inte reproduceras och får inte användas i reklamsammanhang utan Illux.ses godkännande.Upplysningar om Illux.se

Illux A/S

Sverigesvej 11

DK-8660 Skanderborg

Danmark

 
Tln.: 040 - 692 24 68

E-mail: post@illux.se

 
Org-nr.: 29 40 46 31


Bank: Vestjysk Bank

IBAN: DK3176040001451352

SWIFT/BIC: VEHODK22

När du gör en beställning accepterar du de generella handelsvillkoren som är gällande för Illux A/S.