Varför välja tryck på aluminiumplåt Giclée matt?

Knivskarpa detaljer – minimalistisk estetik

Det ena utesluter inte det andra på Aluminiumplåt Giclée matt Du får en otroligt detaljerad bild, men i ett lätt och elegant uttryck på en 3 mm tunn aluminiumdibondplåt.

Den höga detaljgraden beror på att ditt foto är tryckt på ett läckert matt Fine Art giclée-papper från Hahnemühle med pigmenterat bläck i hela 10 färger. Det ger ett knivskarpt resultat med ett otroligt färgdjup.

Refleksfrit print med klare farver

Sublim beständighet

På Aluminiumplåt Giclée matt får du det bästa av två världar, när den knivskarpa kvaliteten från Fine Art-trycket kombineras med aluminiumplåtens sublima hållbarhet.

Vi klistrar upp ditt Fine Art-tryck på en formstabil aluminiumplåt och laminerar med ett silkesmatt laminat. Det stärker tryckets hållbarhet och gör det mer motståndskraftigt mot solens strålar.

Den 3 mm svarta kanten på aluminiumplåten rundar också av din bild och gör en inramning överflödig.

Din bild levereras redo att hängas upp

Säker och enkel montering

När du beställer tryck på Aluminiumplåt Giclée matt behöver du inte oroa dig för monteringen. Din bild levereras med dolda fästen som säkerställer en stabil och enkel upphängning.

Fästena ger även din bild en svävande effekt med ett avstånd på 10 mm från väggen. Avståndet skapar en naturlig skugga, som elegant ramar in aluminiumtrycket.

Få ditt aluminiumtryck inramat

Handgjorda ramar i marknadens bästa kvalitet

För en klassisk finish kan du välja att få din bild inramad i någon av våra kvalitetshandgjorda ramar som tillverkas med äkta trälister i vår egen ramverkstad.

Vid tryck på Aluminiumplåt Giclée matt ramar vi in din bild i en ram utan glas, så att du behåller det halvmatta uttrycket och det icke-reflekterande trycket.

Se vårt urval av ramar

Låt dig inspireras av inredning med aluminiumtryck

Låt dig inspireras av inredning med aluminiumtryck

Hur stort kan mitt foto på aluminiumplåt bli?

Förberedelse av filer

Pixlar
Max. 60 cm per 1 000 pixlar. En iPhone 7 har till exempel en kamera med 12 MP motsvarande ca 4 000x3 000 pixlar. Max. för detta är därför 240x180 cm.

Filformat
Det bästa är jpg. Även tiff och pdf är bra format.

Upplösning på foto på aluminiumplåt
150 dpi rekommenderas. Vill du ha stora bilder kan du nöja dig med en lägre upplösning.

10 % rabatt

på utvalda storlekar

30 x 20 cm: 655,- 728,- 90 x 60 cm: 1.747,- 1.941,-
40 x 30 cm: 792,- 880,- 100 x 70 cm: 2.111,- 2.345,-
45 x 30 cm: 826,- 918,- 100 x 100 cm: 2.793,- 3.104,-
60 x 40 cm: 1.065,- 1.183,- 140 x 100 cm 3.703,- 4.114,-
70 x 50 cm: 1.315,- 1.461,- 300 x 145 cm: 10.412,- 11.569,-
Fler priser

Snabb produktion,

säker leverans

Vi tar hand om miljön

Läs mer om våra insatser

Är du företagskund?

Kontakta oss för ett samarbete

Följ oss

Få svar på dina frågor om tryck på Aluminiumplåt Giclée matt

Vad är så speciellt med bilder tryckta på Aluminiumplåt Giclée matt?

De flesta av våra aluminiumplåtprodukter tillverkas med 6-färgs UV-tryck, men med Aluminiumplåt Giclée matt trycker vi med Fine Art-tryck i 10 färger. Det gör att du kommer att uppleva ännu fler färgnyanser och en otroligt hög detaljgrad på din bild!

Färgerna och detaljerna framträder tydligt på den matta och släta ytan, vilket säkerställer ett icke-reflekterande tryck och ger din bild ett modernt och minimalistiskt uttryck. Den minimalistiska looken framhävs även av den 3 mm svarta kanten på aluminiumplåten som rundar av din bild på ett elegant och enkelt sätt. 

Vill du ha en mer klassisk finish på din bild kan du även välja att få ditt aluminiumtryck inramat i någon av våra handgjorda kvalitetsramar.

Vill du ha ett tryck på Aluminiumplåt Giclée matt med ram? Ladda upp ditt foto här


Vilka storlekar och format kan foton på Aluminiumplåt Giclée matt produceras i?

Oavsett om du vill ha miniatyrformat eller en stor panoramabild så är det möjligt med ett tryck på Aluminiumplåt Giclée matt. Även i stora format säkerställer aluminiumdibond-plattan en formstabil väggbild och även i små bildformat kommer du att uppnå ett otroligt detaljerat resultat tack vare Fine Art-trycktekniken. Du kan därför fritt skräddarsy storleken på din bild från 15x15 cm och upp till 300x145 cm. 

Du kan även välja att beställa en av våra kampanjstorlekar där du får 10 % rabatt.

Få den fullständiga översikten över priser och format


Vad är produktions- och leveranstiden för tryck på Aluminiumplåt Giclée matt?

Du kan alltid se aktuell produktions- och leveranstid för ditt aluminiumtryck när du lägger till önskad produkt i varukorgen.


Hur hänger jag upp mitt aluminiumtryck på väggen?

Ditt foto på Aluminiumplåt Giclée matt levereras med dolda fästen, som enkelt kan monteras på väggen och som säkerställer en stabil upphängning. Fästena ger även ditt fototryck en svävande effekt, där bilden hänger med ett avstånd på 10 mm från väggen. Avståndet skapar en skugga som fungerar som en snygg och naturlig inramning av din bild.

Kan min bild på Aluminiumplåt Giclée matt hänga utomhus och i badrummet?

Tack vare trycktekniken Fine Art får du en enorm detaljgrad och färgdjup i din bild på Aluminiumplåt Giclée matt, men trycket påverkas också mer av yttre förhållanden som sol, vatten och annat slitage. 

Om din bild ska hängas upp utomhus eller i badrummet rekommenderar vi därför att du låter den tryckas på Vit aluminiumplåt, Borstad aluminiumplåt eller Matt aluminiumplåt. Här trycker vi med UV-tryck, vilket är en mer slitstark tryckteknik som är både vattentät och motståndskraftig mot repor och solljus. 


Vilka typer av foton och motiv är lämpliga att trycka på Aluminiumplåt Giclée matt?

Det finns ingen bild som inte ser bra ut på en Aluminiumplåt Giclée matt. Fine Art-trycket fångar alla naturliga färgnyanser i din bild och framhäver varje detalj. Men det är just därför du också får de vackraste resultaten med färgglada bilder och foton fulla av detaljer. Här kommer det pigmenterade bläcket verkligen till sin rätt och intensifierar färgerna på din bild. Resultatet är absolut toppklass!

Har du en bild i väldigt mörka nyanser är Aluminiumplåt Giclée matt också ett utmärkt val. Med så många som fyra svarta bläckpatroner kan Fine Art-trycket exakt träffa de mörka tonerna så din bild får ett enormt djup. 

Har Fine Art fångat ditt intresse? Se fler Fine Art-produkter här

Vilka alternativ finns det för tryck på Aluminiumplåt Giclée matt?

Vi erbjuder flera typer av aluminiumtryck som ger din bild ett modernt utseende.

Om du till exempel vill ha en matt look, men med en lätt metallisk glans, så kommer Matt aluminiumplåt – 1 mm eller Borstad aluminiumplåt – 3 mm säkert att fånga ditt intresse. På vår storsäljare Vit aluminiumplåt – 3 mm, får din bild även en lätt glans på ljusa områden, men i övrigt en helt slät och matt yta som ger din bild ett minimalistiskt uttryck.

Om du älskar den råa och minimalistiska finishen som sandwichplattan i aluminium ger, men du också vill ha en glasmonterad bild, då är Akryl Dibond – 6 mm rätt val. Här, precis som med Aluminiumplåt Giclée matt, trycker vi din bild med det knivskarpa Fine Art-trycket på ett läckert Hahnemühle-papper, som sedan sätts fast på insidan av ett spegelblankt 3 mm akrylglas och monteras mot en 3 mm aluminiumdibondplåt.

Har du frågor?

Kontakta oss på post@illux.se

Vill du ha mer inspiration?

Utforska vårt Instagram

10 % rabatt
på utvalda storlekar
30 x 20 cm: 655,- 728,-
40 x 30 cm: 792,- 880,-
60 x 40 cm: 1.065,- 1.183,-
70 x 50 cm: 1.315,- 1.461,-
90 x 60 cm: 1.747,- 1.941,-
Fler priser