Varför välja tryck på Akryl Dibond?

Intensiva färger och kristallklar finish

Rått, rent och extremt elegant. På Akryl Dibond blir din bild något alldeles speciellt. 

Färgerna på din bild förstärks när den trycks med pigmenterat bläck i 10 färger, och ytterligare när den fästs direkt på ett 3 mm spegelblankt akrylglas.

Pricken över i är dibondplåten i aluminium som är monterad på baksidan och fulländar uttrycket med en 3 mm svart kant hela vägen runt din bild. 

Refleksfrit print med klare farver

Minimalistisk, men iögonfallande

Ditt foto är tryckt på ett fint Hahnemühle-papper med Fine Art-tryck i 10 färger. Det ger ett knivskarpt resultat med hög kontrast och otroligt färgdjup.

Trycket limmas direkt på akrylglaset och på baksidan monteras en formstabil aluminiumsandwichplatta som med sin 3 mm svarta kant rundar av bilden och gör en inramning överflödig.

Resultatet är extremt fint. Din bild ser ren och rå ut utan inramning. Minimalistisk men ändå iögonfallande.

Din bild levereras redo att hängas upp

Säker och enkel montering

När du beställer Akryl Dibond-bilder behöver du inte oroa dig för monteringen. Din bild levereras med dolda fästen som gör upphängningen enkel och ger bilden en svävande effekt med 10 mm avstånd till väggen. Avståndet skapar en naturlig skugga som elegant ramar in din bild.

För bilder över 150 cm monterar vi även en dold svart MDF-ram på baksidan. Denna fungerar som stabilisator och fäste, så att formstabiliteten bibehålls och upphängningen även fortsättningsvis ska vara enkel.

Få din bild inramad

Handgjorda ramar i marknadens bästa kvalitet

För en mer traditionell finish kan du välja att få din tavla inramad i någon av våra handgjorda svävarramar.

Om du väljer att få ditt Akryl Dibond-tryck inramat, ska du bara vara medveten om att du inte kommer att kunna se den karakteristiska aluminiumdibondplåten. Även om den inte kan ses från utsidan kommer den ändå att bidra till att göra din bild mer formstabil – vilket särskilt är en fördel för stora storlekar.

Se vårt urval av ramar

Låt dig inspireras av inredning med personliga bilder

Låt dig inspireras av inredning med glas- och akryltryck

Hur stort kan mitt foto på Akryl Dibond bli?

Förberedelse av filer

Pixlar
Max. 60 cm per 1 000 pixlar. En iPhone 7 har till exempel en kamera med 12 MP motsvarande ca 4 000x3 000 pixlar. Max. för detta är därför 240x180 cm.

Filformat
Det bästa är jpg. Även tiff och pdf är bra format.

Upplösning på glastryck
150 dpi rekommenderas. Vill du ha stora bilder kan du nöja dig med en lägre upplösning.

10 % rabatt

på utvalda storlekar

30 x 20 cm: 1.177,- 1.307,- 85 x 55 cm: 2.244,- 2.493,-
40 x 40 cm: 1.439,- 1.598,- 90 x 60 cm: 2.434,- 2.704,-
65 x 45 cm: 1.786,- 1.984,- 140 x 95 cm: 4.504,- 5.004,-
65 x 65 cm: 2.126,- 2.362,- 195 x 95 cm 5.873,- 6.525,-
Fler priser

Snabb produktion,

säker leverans

Vi tar hand om miljön

Läs mer om våra insatser

Är du företagskund?

Kontakta oss för ett samarbete

Följ oss

Få svar på dina frågor om Akryl Dibond – 6 mm

Vad är så speciellt med Akryl Dibond-bilder?

Knivskarpa detaljer och kristallklar finish. Du får hög kontrast och otroligt färgdjup när din bild är monterad på insidan av 3 mm akryl med spegelblank yta. 

Ditt foto trycks på ett fint Fine Art giclée-papper från Hahnemühle med pigmenterat bläck i 10 färger. Det ger ett knivskarpt resultat med djupa färger, som förstärks ytterligare genom det blanka akrylglaset.

På baksidan monteras en formstabil aluminiumsandwichplatta som med sin 3 mm svarta kant rundar av bilden och gör en inramning överflödig. Resultatet är en bild som i sig själv framstår som äkta och exklusiv.


I vilka storlekar och format kan Akryl Dibond-foton produceras?

Oavsett om du vill ha miniatyrformat eller en stor panoramabild är det inga problem med Akryl Dibond-tryck. Du kan fritt anpassa storleken på din bild från 15x15 cm och upp till 180x120 cm.

Vill du att din bild ska vara ännu större? Då erbjuder vi Fine Art Giclée glasbilder i storlekar upp till 193x145 cm.

Akryl Dibond-tryck kan även beställas i kampanjstorlekar, där du får 10 % rabatt.

Få full översikt över priser och format


Vad är produktions- och leveranstiden för Akryl Dibond-bilder?

Du kan alltid se aktuell produktions- och leveranstid för din Akryl Dibond-bild när du lägger till produkten i varukorgen.


Hur hänger jag upp mitt Akryl Dibond-tryck på väggen?

Din Akryl Dibond-bild levereras med dolda fästen, som enkelt kan monteras på väggen och som säkerställer en stabil upphängning. Fästena ger även ditt fototryck en svävande effekt, där bilden hänger med ett avstånd på 10 mm från väggen. Avståndet skapar en skugga som fungerar som en snygg och naturlig inramning av din bild.

Kan min Akryl Dibond-bild hänga utomhus och i badrummet?

Eftersom din bild är tryckt på ett Fine Art-papper som fästs mellan akrylglaset och aluminiumdibond-stödplattan, rekommenderar vi inte att hänga upp den i badrummet eller utomhus. Vatten och ånga kan eventuellt tränga in mellan de två plattorna och orsaka skador på papperstrycket. 

Ska din bild hängas upp utomhus eller i badrummet rekommenderar vi istället att du låter göra ett direkttryck på Vit aluminiumplåt, Borstad aluminiumplåt eller Matt aluminiumplåt. Här trycker vi direkt på aluminiumplattan med UV-tryck, som både är vattentätt och motståndskraftigt mot repor och solljus. 


Vilka typer av foton och motiv är lämpliga att trycka på Akryl Dibond?

Det finns ingen bild som inte ser så bra ut som en Akryl Dibond-bild. Fine Art-trycktekniken fångar alla färgnyanser och de får extra djup genom det spegelblanka akrylglaset. 

Det är just därför du också får de vackraste resultaten med färgglada foton och bilder fulla av kontraster. Här kommer färgerna först att intensifieras av det pigmenterade bläcket, sedan reflektionen genom akrylglaset.

Har du en bild i väldigt mörka nyanser är Akryl Dibond också ett utmärkt val. Med så många som fyra svarta bläckpatroner kan Fine Art-trycket exakt träffa de mörka tonerna och ge din bild ett enormt djup.
 

Vilka alternativ finns det för tryck på vit aluminiumplåt?

Vi erbjuder flera typer av både glasbilder och tryck på aluminiumplåtar.

Om du till exempel vill ha rent glas utan en sandwichbakplatta i aluminium bör du definitivt titta närmare på vårt exklusiva Fine Art Giclée-glas och Akrylglas – 4 mm. Här blir det istället för den svarta kanten på aluminiumplattan glaset som i sig rundar av din bild och ger den ett rent och minimalistiskt uttryck från alla vinklar och håll.

Om du däremot älskar aluminiumplåtens råa och moderna touch på din bild, erbjuder vi många typer av icke-reflekterande tryck på aluminiumplåt. På till exempel Matt aluminiumplåt – 1 mm och Borstad aluminiumplåt – 3 mm kan du bokstavligen låta aluminiumplåtens metallyta lysa igenom ditt tryck, medan den på Vit Aluminiumplåt – 3 mm får en lätt silkeslen glans på de ljusa områdena på den annars matta ytan.

Se alla alternativ med tryck på aluminiumplåt

Har du frågor?

Kontakta oss på post@illux.se

Vill du ha mer inspiration?

Utforska vårt Instagram

10 % rabatt
på utvalda storlekar
30 x 20 cm: 1.177,- 1.307,-
40 x 40 cm: 1.439,- 1.598,-
65 x 45 cm: 1.786,- 1.984,-
85 x 55 cm: 2.244,- 2.493,-
90 x 60 cm: 2.434,- 2.704,-
Fler priser